Kisah Semar Gareng dan Bagong


Cerita ttg Semar, Gareng lan Bagong dolan neng Suroboyo tilik Petruk.

Wong 3 kuwi nginep neng Hotel JW Marriott, kamar neng tingkat 45.

Awan nganti bengi wong 3 dolan neng Mall, pas balik hotel, tekan Lobby listrike mati dadi kudu lewat tangga.

Ben ora kroso leh munggah wong 3 bagi tugas. Seko tingkat 1- 15, Semar kudu crito sing lucu2, njur seko tingkat 16-30, Gareng kudu crito sing medeni, njur seko tingkat 31- 45, Bagong kudu crito sing sedih-sedih.

Wong 3 mulai munggah, Semar mulai crito lucu2, wong 3 ngguyu2 ora kroso wis tekan tingkat 15. Banjur Gareng crito sing medeni marai tegang, ngerti2 wong 3 wis tekan tingkat 30.

Giliran Bagong kudu crito. Bagong (ekspresi rupo sedih): 🙁 “Iki ceritone sedih buanget… Aku sakjane seko mau aku arep crito, tapi wedi nek marai jengkel.”

Semar : “Crito o wae cepet, rapopo wis meh tekan tingkat 40!”

Bagong : “Ngene… Lho… Kunci kamar e ketinggalan neng mobil..”

Gareng : “Bagooooooooong… Ngopo ra crito ket mau?”

Bagong : “Lha aq durung entuk giliran crito!!

Njut Bagong & Gareng mudhun maneh meh njipuk kunci kamar.

Semar gandheng wis tuwo ora melu.

Tekan ngisor parkiran Gareng ngomong,”Gong, aku ana crita horor kie…”

Bagong,”Horor piye Reng?”

Gareng, “Kunci mobile digowo Semar…”